Terrein verkennen

In ons eerste blogbericht werd ons evenement al aangekondigd. De FLL Benelux Finale 2016 staat voor de deur. Op de laatste zaterdag van januari komen alle teams die een finaleplaats hebben behaald naar Venlo.

De locatie staat gelukkig al tijden lang vast, zo vast als een huis. Geen stress dit jaar wat dat betreft. Nu ja, gezonde stress want ook al draait ons draaiboek als een zonnetje, het is en blijft ons grootste evenement. Daar mag eigenlijk niets fout gaan.

IMAG1546

Ook dit jaar moet de finale een weergaloos succes worden voor jong en oud, voor professional én vrijwilliger en natuurlijk ook voor onze geldschieters. Het wordt ook dit jaar niet zomaar een dag. Het wordt de dag van Sander’s laatste Benelux Finale voordat hij op wereldreis gaat. Wie de nieuwe evenementenleider wordt, is nog niet bekend, maar hij of zij doet daar zijn of haar entree. Zo zal hij of zij meteen kunnen ervaren wat zijn of haar nieuwe functie zoal met zich mee brengt.

Nog niet iedereen van ons team was bekend met de locatie en er bestond nog wat onduidelijkheid over de precieze plek waar we onze VIP’s gaan ontvangen. Aan de ene kant is er zonder de kinderen en hun teams geen sprake van de FLL. Maar zonder onze VIP’s (partners en sponsoren) zou er evenmin een Benelux Finale kunnen plaatsvinden.

Zoals gebruikelijk krijgen de kinderen hun vaste PIT-area waar zij hun prestaties en bevindingen zullen tonen. Er zijn ruimtes waar ze hun presentaties kunnen doen en er wordt voorzien in een ruim aanbod aan kluisje om waardevolle spullen veilig op te bergen.
Maar de VIP’s verdienen natuurlijk ook een mooie plek. Een plaats om te netwerken maar zeker ook om een goed beeld te kunnen krijgen van het evenement.

Vorige week woensdag gingen een paar collega’s naar de wedstrijdlocatie om deze te verkennen. Ik verzon een excuus om mee te ‘moeten’, namelijk ‘input voor het blog dat zojuist tot leven was geroepen’.

De exacte locatie is Villa Flora in Venlo, vlak langs de snelweg. Het thema van de FLL van dit jaar luidt ‘Trash Track’. De locatie en het thema zijn elkaar op het lijf geschreven. Villa Flora omarmt het cradle-to-cradle principe en is niet zomaar een beetje milieuvriendelijk van opzet. Zo is er een vergassingsinstallatie die het afval van de toiletten opvangt en verwerkt. Verder wordt het regenwater opgevangen en hergebruikt. Lees voor meer informatie Villa Flora en cradle-to-cradle.

Wij als team zijn dolenthousiast, de locatie is super. Om te beginnen, is er een grote hal met een open bovenverdieping. De bovenverdieping zal niet toegankelijk zijn voor de kinderen, dit vooral uit veiligheidsoverwegingen. Ze zouden zomaar over de balustrade kunnen duikelen. Zo wordt dit gelijktijdig dé plek voor onze VIP’s om alles te kunnen aanschouwen terwijl ze kunnen netwerken onder het genot van een hapje en drankje.

IMAG1534

De kinderen krijgen alle ruimte voor hun wedstrijden, presentaties en alles wat er bij komt kijken. Een kleine kanttekening voor de echte stuiterballen. Die zouden misschien nog een nat pak kunnen halen als ze gaan buitenspelen. Het water is uiterst ondiep, maar toch ‘koud en nat’.

Volgens onze gastheer bij Villa Flora is er veel gecommuniceerd over het aanstaande evenement. Er is geen school in Limburg die niet op de hoogte is gebracht. Er wordt dan ook een grote toeloop verwacht van scholen met name uit de regio Venlo.

Wij zorgen dat we er klaar voor zijn en rekenen op een volle bak. Maar eerst nog onze jaarlijkse klusjesdag. Dan komen vrijwilligers samen om allerhande laatste klusjes af te werken voordat het evenement kan plaatsvinden.

door: Margriet Schetselaar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s