Unieke FLL Award

Wie bekend is met de FIRST LEGO League, kent vast ook de Awards en bijbehorende bekers. Na iedere finale – of dat nu een regiofinale is of de Benelux Finale of zelfs een Open Europees Kampioenschap of het World Festival in St. Louis (USA) – worden er bekers uitgereikt.  Deze worden standaard vervaardigd uit LEGO onderdelen en aangeleverd door LEGO. Ze komen in verschillende maten naar orde van prijs.

 

Zou David hier (Benelux Finale 2014) al achter zijn oren krabben en een brainwave krijgen over een unieke FLL beker? Het zou zo maar kunnen.

Had David hier (Benelux Finale 2014) al een brainwave over een unieke FLL beker? Het zou zo maar kunnen.

Het is ooit wel eens gebeurd dat zo’n prachtige beker in vele stukjes op de grond belandde … Daarom worden de onderdelen muurvast aan elkaar gelijmd met als gevolg dat de bekers nooit, maar dan ook nooit meer uit elkaar kunnen, hooguit als je er met een mokerhamer op los zou slaan. Maar dat gaan we niet doen met zulke mooie bekers.

Je kunt ze dus onmogelijk uit elkaar halen om iets anders van de bouwen en ze zijn dus alles behalve herbruikbaar en ‘milieubewust’.  Maar nu is er een gerecyclede beker en die wordt uitgereikt door de Kinderjury.

De Kinderjury vertelt naar wie hun Award gaat. Welk team laat het meest 'Gracious Professionalism zien in alles wat ze doen.

De Kinderjury vertelt naar wie hun Award gaat. Welk team laat het meest ‘Gracious Professionalism zien in alles wat ze doen.

In 2011 werd een nieuw juryonderdeel in het leven geroepen ‘de FLL Kinderjury’, een jury voor en door kinderen die de teams beoordeelt op de ‘Core Values‘ van de FLL. Deze ‘Junior Judges’ wijzen het team aan dat volgens hen ‘het meest Gracious Professionalism laat zien in alles wat ze doen’. Dit jaar krijgt de Kinderjury de eer de unieke, gerecyclede beker uit te reiken. Deze beker sluit perfect aan bij het thema van dit seizoen “Trash Track”. De LEGO onderdelen komen uit de challengesets van voorgaande jaren. Het idee is van David van Weezel die het idee tot een unieke – en enige in zijn soort – beker heeft omgetoverd.

De grote vraag is alleen nog “welk team sleept de ‘Kinderjury Award 2016’ in de wacht”?

Gerecyclede FLL Award "Kinderjury"  IMAG1555

door: Margriet Schetselaar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s