FLL klusjesdag en redenen om naar de FLL Benelux Finale te moeten

door: Margriet Schetselaar

Je kunt nog zoveel beloven of van plan zijn, als een verzoekje niet goed doorkomt bij de andere partij … dan loopt je plannetje soms mis. Zaterdag was de klusjesdag en ik had bedacht dat een foto van de chaos aldaar wel leuk zou zijn. MIjn collega’s hebben echter geen foto’s gemaakt. We moeten het dus doen met de karige mededelingen die ze in de drukte van deze dagen met mij willen/kunnen delen. Eigen schuld, had ik er maar bij moeten zijn.

Klusjesdag

Zaterdag was dus de klusjesdag. Er is vooral tijd en aandacht besteed (aldus collega Mark) aan de challengesets die tijdens de Benelux Finale gaan worden gebruikt. Zijn ze allemaal goed gebouwd? Nee, mijn eigen echtgenoot heeft blijkbaar teveel onderdeeltjes overgehouden … Hij krijgt van ondergetekende een nieuwe leesbril en anders een verbod volgend jaar nog een set te mogen bouwen. De goedgekeurde sets zijn vervolgens en zo nodig van dual locks voorzien zodat ze straks stevig aan de challengemat kunnen worden bevestigd en de robots hun werk kunnen doen in de strijd om zoveel mogelijk punten. Teams die nog op zoek zijn naar ideeën en tips om de robot nog beter te laten functioneren, kunnen hier ideeën opdoen:  voorbeeld droomprestatie.

Anita begint een breiclubje (of niet)

Er werden boodschappenlijstjes gemaakt en collega Anita ging vanmiddag op pad. Ze kwam terug met tassen vol bolletjes wol, wel honderd. Wat gaat ze daar nu toch mee doen? Een breiclubje beginnen voor in de pauze of gaat ze dagelijks collega Mark bekogelen? Vast niet! Wie het antwoord wil weten, zal naar de Benelux Finale moeten komen …

Begint Anita een breiclubje of is ze iets anders van plan? Kom naar de Benelux Finale om te ontdekken wat ...

Begint Anita een breiclubje of is ze iets anders van plan? Kom naar de Benelux Finale om te ontdekken wat …

IMAG1561 IMAG1563 IMAG1564

Kinderbekers

Vlak voordat ik vanmiddag naar huis ging, riep Anita of ik nog even een foto wilde maken van de kinderbekers, want ze zijn té leuk om geheim te houden. Dat zijn de bekers die ‘de junior judges’ ofwel de kinderjury gaan uitreiken aan de door hen aan te wijzen teams. Wie gaat welke beker winnen?

de kinderbekers voor de jr. FLL teams

de kinderbekers

De nieuwe sander – ‘what’s in a name’

Het hoogtepunt is dat we weten wie de nieuwe Sander wordt. Het is een puur staaltje van ‘naam’-planning. Jarenlang hadden we vooral collega’s met voornamen die begonnen met een ‘M’. Toen ik binnenkwam bij de stichting waren daar al Marian en Mark. Als Margriet paste ik daar prima tussen. In de daaropvolgende jaren kwamen er wat ‘S’jes bij … Sander, Suzan, Saskia, Sanne … De ‘M’ raakte in de minderheid. Het zij zo. We blijven bij de ‘S’. Maar hoe: het zou me niets verbazen als er verwarring gaat ontstaan en dat mensen denken de naam niet goed te hebben verstaan, of dat er sprake is van een typefout … We gaan van Sander naar Sandra. Wie haar het eerste wil ontmoeten, zal ook in dat geval naar de Benelux Finale moeten komen in Vila Flora te Venlo …

Als Sander ons gaat verlaten, gaan wij hem volgen … jullie toch ook? Hij en zijn vriendin tellen de dagen af het reisblog van Jolien en Sander.

Advertenties

5 gedachtes over “FLL klusjesdag en redenen om naar de FLL Benelux Finale te moeten

  • techniekpromotieblog zegt:

   Hallo Monique, dat klinkt als een soort saaie herhaling :-). Ik ga kijken waar dat aan ligt. Krijg je m dubbel via de mail?.
   Groetjes, Margriet Schetselaar

   Like

  • techniekpromotieblog zegt:

   Hoi Saskia,

   Leuk dat je ons gevonden hebt ;-). Het heeft even geduurd en wat voeten in de aarde gehad ‘het blog’. Ben best wel trots nu het loopt zoals ik had verwacht.
   Ben je er volgende week ook bij in Venlo?

   Groetjes,
   Margriet

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s