Eureka!Cup docentendag 2016

door: Margriet Schetselaar, Tamara Derksen en Sanne Respen

jaarlijks organiseren we een docentendag voor de eureka!cup. Deze dag heeft als doel docenten te informeren over het nieuwe lesmateriaal en kennis te laten maken met de methodiek van onderzoekend en ontwerpend leren. dit jaar waren we te gast bij de lego education innovation studio van saxion hogeschool.

Lesmateriaal

De dag werd bijgewoond door enthousiaste docenten waaronder veel docenten die nog niet eerder met het Eureka!Cup materiaal hebben gewerkt.

Studenten van de Twente Academy geven uitleg over het lesmateriaal

Studenten van Twente Academy geven uitleg over het lesmateriaal

Studenten van Twente Academy gaven een duidelijke uitleg over het lesmateriaal dat zij onder regie van Stichting Techniekpromotie in samenwerking met de opdrachtgevers hebben ontwikkeld. De zes opdrachtgevers van dit seizoen zijn:

Ministerie van Defensie
ING
Rijkswaterstaat
Océ Technologies BV
ASML
ProRail

Workshop LEGO EDUCATION INNOVATION STUDIO

De docenten hebben aan den lijve ervaren wat onderzoekend en ontwerpend leren is tijdens de workshop die werd verzorgd door Jeff de Ruyter van LEGO Education Innovation Studio. Om niet te veel over deze workshop te verklappen, u kunt hem namelijk ook zelf gaan volgen (klik hier voor meer informatie), delen wij hier in het blog met u alleen de tekst die in het programma was opgenomen.

Workshop in de LEGO Education Innovation Studio

Workshop in de LEGO Education Innovation Studio

Workshop in de LEGO Education Innovation Studio – docenten werden weer even kind

21st Century skills….. Life Long Learning…. Onderzoekend & Ontwerpend leren… Waar hebben we het eigenlijk precies over? En wat zou dat betekenen in de praktijk?

In deze workshop gaat het vooral om ‘leren door het doen’ en ‘denken met je handen’. Deelnemers worden een uitdagend vraagstuk voorgelegd en dit vraagstuk wordt in kleine groepjes opgelost. Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden, dus zal ieder groepje hier op haar eigen manier en met eigen creativiteit mee aan de slag gaan…

Kortom, in deze inspirerende workshop kun je zelf ervaren hoe je onderzoekend en ontwerpend kunt leren met LEGO Education!

toekomst eureka!cup

Ook was er een brainstormsessie met de docenten. Deze ging over de toekomst van de Eureka!Cup en het onderwijs en de samenwerking met opdrachtgevers en bedrijfsleven. Hierbij werden uitdagende stellingen voorgelegd. Wij nemen de ideeën dankbaar mee in de verdere ontwikkeling van het Eureka!Cup programma.

aanmeldingen

Het enthousiasme bij de aanwezige docenten blijkt dit jaar nog groter dan vorig jaar. We kregen veel complimenten over het lesmateriaal dat dit jaar zowel inhoudelijk als qua vormgeving sterk verbeterd is vergeleken met voorgaande jaren. Het enthousiasme is ook terug te zien in de cijfers.

In 2015 hebben 5590 leerlingen deelgenomen aan de Eureka!Cup. Terwijl de inschrijving nog open is, zijn al bijna 7.000 leerlingen aangemeld voor deelname. Het merendeel hiervan betreft havo/vwo leerlingen. Bijna 700 vmbo leerlingen doen mee. Wil jij ook meedoen?! Meld je dan nu aan. Aanmelden voor Eureka!Cup.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s