Winnaars Stichting Techniekpromotie extra in het zonnetje gezet!

“De successen van talenten bij kinderen op het gebied van wetenschap, technologie en makeronderwijs krijgen nog te weinig aandacht in Nederland, laat staan het podium dat ze verdienen. Hoe het ook kan (en eigenlijk zou moeten), is jaarlijks te ervaren in de Verenigde Staten in de tuinen van het Witte Huis op de Science Fair en de Maker Fair .

Er gebeurt al zoveel moois en het belang voor onze economie is zo groot. Het is tijd om het een podium te geven. Om dit te bewerkstelligen zal, naar Amerikaans voorbeeld, de jaarlijks terugkerende “ScienceMakers Awards” worden georganiseerd door een nauwe samenwerking tussen het onderwijsveld, de politiek en het bedrijfsleven.”

Door: Mark Francken

Met deze tekst werden wij benaderd. Of wij ook dit jaar weer alle winnaars van de programma’s van Stichting Techniekpromotie wilden uitnodigen. Zo’n kans slaan wij niet af! Wij zijn enorm blij met deze geweldige kans om de kanjers van de verschillende wetenschap- & techniekcompetities gezamenlijk te eren met hun prestaties. Behalve het feit dat wij deze winnaars niet genoeg kunnen eren, is het voor hen ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met elkaar en zo meer te horen over de programma’s waarin de anderen geëxcelleerd hebben. Wij hopen dan ook dat hieruit weer langdurige contacten en vriendschappen zullen ontstaan.

Dit jaarlijks terugkerende gala wordt georganiseerd in de Gashouder Westergasfabriek Amsterdam op 28 september 2016. Het gala is een initiatief van Rijksoverheid en Techniekpact en wordt uitgevoerd door Platform Bèta Techniek. Tijdens dit gala worden alle winnaars nog een keer in het zonnetje gezet voor de fantastische prestatie die zij hebben geleverd.

Met gepaste trots mogen wij ook weer de winnaars van onze programma’s doorgegeven. De winnaar van de Jeugd Technologie Olympiade (JTO), de winnaars van de FIRST LEGO League, de winnaars van de beide Eureka!Day’s en natuurlijk de winnaars van het Techniek Toernooi ontvangen binnenkort een uitnodiging van de organisatie.

En natuurlijk zijn wij er zelf in september ook bij. Tot dan!

Voor meer informatie, neem een kijkje op http://sciencemakers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s