Bezoek aan Metis Montessori Lyceum Amsterdam

Auteur: onze teamcoördinator

Vrijdag 23 september hebben wij een kijkje in de keuken mogen nemen bij het Roboticalab van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam.

Grote groep buiten schooltijd

Vrijdagmiddag om 14.30 druppelden de leerlingen binnen. De leerkracht, Hakan Akkas, vertelde mij dat de groep nog niet compleet is. Sommige leerlingen hebben nog les tot 15.30. De leerlingen werken dus volledig in eigen tijd op vrijdagmiddag aan de FIRST® LEGO® League. Er waren ook nog enkele leerlingen bezig met andere projecten (LEGO® Sumo en Robocup Jr.), dus het was een gezellige drukte.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er waren beginnende leerlingen en ervaren leerlingen en deze werkten onafhankelijk, maar ook gezamenlijk. Zelfs de leerling die bezig was met Robocup Jr. sprong af en toe bij om leerlingen bewust te maken van het belang van samenwerken. Het begrip van samenwerken is voor enkele brugklassers nieuw en dat valt niet altijd mee.

Gezien de omvang van de groep, spreekt het voor zich dat Hakan deze leerlingen niet alleen begeleidt. Hij wordt daarin ondersteund door Adem Ozturk. Samen begeleiden zij de hele groep en zorgen, naast een hele gezellige sfeer, dat iedereen hard aan het werk blijft.

Samenwerking met Montessori College Oost

Voor de teamcoach, Hakan, is het belang en nut van samenwerken (Gracious Professsionalism®) wel duidelijk. Behalve dat wij Hakan hebben kunnen koppelen aan een nieuwe coach, om deze op weg te helpen met de enorme hoeveelheid informatie en mogelijkheden binnen de FIRST LEGO League, gaat Hakan zelfs nog een stap verder en opent zijn deur ook voor leerlingen van het naastgelegen Montessori College Oost (MCO).

Het was erg leuk om te zien hoe de leerlingen (er was afgelopen vrijdag helaas maar één leerling van het MCO aanwezig) van de verschillende scholen samen aan de missies werkten. Er werd gezamenlijk gewerkt aan het bereiken van het beste resultaat, Gracious Professionalism in optima forma!

Ouderbetrokkenheid

Behalve Hakan en Adem, waren er ook nog enkele ouders aanwezig. Leuk om te zien dat zij interesse toonden in de bezigheden van hun kinderen en zelfs een vrijdagmiddag opofferden om de leerlingen te helpen met het project en de missies.

Gezamenlijk eten

Om 17.00 uur was het tijd voor de gezamenlijke maaltijd. Een aantal minuten vooraf werden er enkele leerlingen geroepen om te helpen met het dekken van de tafels. De leerlingen wilden natuurlijk liever niet stoppen met het programmeren, maar liepen toch zonder te morren mee.

Vervolgens liep iedereen naar de kantine en daar stonden heerlijke pizza’s klaar en het was warempel even helemaal stil. Na een lekkere maaltijd ging iedereen weer snel aan de slag. ‘We hebben nog maar anderhalf uur’ werd er geroepen.

Om 18.50 werd het sein voor het opruimen gegeven. Iedereen ruimde zijn of haar eigen spullen op en daarna werd er ook nog lang en goed op de grond gespeurd om ‘verloren’ LEGO allemaal netjes op te ruimen.

Bijzonder was dat niemand wegging voordat zij Adem en Hakan een hand hadden gegeven en hen een prettig weekend hadden gewenst.

Bedankt!

Het was een genot om aanwezig te mogen zijn bij deze bijeenkomst. Vooral de progressie die de nieuwe leerlingen hebben gemaakt in één middag is bijzonder. Behalve grote stappen in het bouwen en programmeren, zijn er ook grote stappen gemaakt in de samenwerking.

Adem en Hakan, bedankt voor een geweldige middag! Heel veel succes en plezier met Animal Allies.

Een gedachte over “Bezoek aan Metis Montessori Lyceum Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s