Geen Tom-Tom maar TamTam op het Strabrecht College

Auteur: bericht van het Strabrecht College, Elke Meulendijks/Henk Krijnen

De verwachtingen zijn hoog gespannen. Maar hoe kan dat ook anders? Afgelopen jaar werden er door de leerlingen van de heer Krijnen van het Strabrecht College een eerste én tweede prijs in de wacht gesleept, tijdens de landelijke techniekwedstrijd, georganiseerd door de Stichting Techniekpromotie uit Eindhoven. De EurekaCup.
De lessen dit schooljaar in vwo2 hebben wederom in het teken gestaan van deze ontwerpwedstrijd.  Gekozen is er voor de opdracht van de Koninklijke Landmacht.

EurekaCup opdracht Defensie 2017

Bedenk, ontwerp en ontwikkel een innovatief communicatiesysteem:
De Wereldwijde TamTam. Het te ontwerpen systeem moet gebruikt kunnen worden als communicatiemiddel tussen militairen en de lokale bevolking en moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Het bleek een taaie, moeilijke en niet eenvoudige opgave te zijn. Heel anders dan het ontwikkelen van een nieuw militair voertuig zoals de opdracht een jaar eerder luidde.

Foto: Onder Officier Holthaus en Onder Officier Janssen samen met Lieke Tops uit G2A

Vrijwilligers

Met hulp van drie Vrijwillige Onderwijs Assistenten  (VOA’s);  Mariëlle van Beckhoven, Ivette van Oijen van Kimmenaede en John van Seggelen, hebben de leerlingen de afgelopen maanden tijdens de lessen Brainport en Techniek stap voor stap aan deze opdracht gewerkt.  Tot in de late uurtjes, al dan niet op school, is er gewerkt om de ontwerpen in orde te krijgen.
Tijdens de lessen zijn namens Defensie, Korporaal van Dam, Onder Officier Holthaus en Onder Officier Janssen een paar keer komen kijken. Ze hebben de ontwikkelingen binnen de verschillende teams kunnen volgen. Ze gaven ook klassikaal uitleg over de verschillende taken van Defensie en werkten uiteindelijk mee aan de eindbeoordeling.

Teams

Teams uit alle drie de vwo-2 klassen hebben 19 heel verschillende ontwerpen opgeleverd. Hieruit is in elke klas het beste ontwerp geselecteerd. Helaas mag er dit jaar slechts één team per school naar de finaledag op woensdag 10 mei aanstaande in het Nationaal Militair Museum in Soest. Het overall beste team is team 1 uit G2A geworden met hun SYMBLET. Zij zullen het in Soest moeten opnemen tegen ca. 20 teams van andere scholen uit heel Nederland. Om ze daarop voor te bereiden gaan ze de komende weken nog hard aan de slag om hun ontwerp en presentatie van de SYMBLET te perfectioneren. Het winnende team uit G2A bestaat uit Elise Teunisse, Noa Hurkens, Emmy Bijl en JinkyTeurlings. In verband met het wedstrijdelement en daarmee samenhangende geheimhouding kunnen we inhoudelijk u nog niet vertellen hoe dit ontwerp er precies uit komt te zien.
Henk Krijnen, docent Brainport & Techniek
Eurekacup.nl<http://Eurekacup.nl>

Foto: Onder Officier Holthaus en Onder Officier Janssen samen met Lieke Tops uit G2A

Elke Meulendijks
Docent Art & Design | PR en Social Media
e.meulendijks@strabrecht.nl | pr@strabrecht.nl
Strabrecht College | Grote Bos 2 | 5666 AZ | Geldrop | 040 2867715

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s